Begeleiding kennisoverdracht

Vakmanschap is meesterschap

http://www.select-advertising.nl/typo3temp/pics/39ab9379fd.png

Momenteel zijn er veel oudere vakmannen aan het werk in de metaalindustrie. Jonge vakmannen hebben nog veel te leren. De oudere vakmannen hebben vaker niet de tijd of capaciteit om de jongeren hun kennis en vaardigheden over te dragen.

Wat kan ik bieden?

Als technical consultant kan ik uw jonge vakmannen, maar ook oudere vakmannen helpen om hun vakmanschap op een hoger peil te krijgen. Maar ook vakmannen die meer vanuit de praktijk  leren.
Een van de andere mogelijkheden is dat de volwassen vakmannen geleerd krijgen hoe ze jonge vakmannen ( in wording) instructies te geven op de werkplek. Met de cursus “train de trainer” leren de vakmannen  op de verschillende manieren  mensen kunnen leren. Op deze manier worden ze getraind om instructies te geven aan jonge vakmannen in wording. Zodat de instructie duidelijk is voor hen.

Diverse cursussen bied ik aan. Van technisch tekeninglezen tot geometrisch meten. Vorm- en plaatstoleranties en materialenkennis tot productietechnologieën. Zelfs hulpverlenen op hun eigen werkplek behoort tot de mogelijkheden.
Het zijn stuk voor stuk cursussen die naadloos aansluiten op de situatie van hun eigen werkplek. Geen standaard werk, maar cursussen die in samenspraak met u als opdrachtgever worden samengesteld. Hierbij worden gebruik gemaakt van werktekeningen waar de jonge vakmannen vaker mee te maken krijgen. Doordat u aangeeft wat de producten zijn waar de meeste problemen mee zijn, kan de les hier helemaal op worden aangepast.

Kortom: vragen en wensen van u als werkgever omzetten naar zeer praktische lessen waar zowel theorie en praktijk bijdragen aan de verhoging van het vakmanschap van uw medewerkers.